Diefstal met geweld in Brussel

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Brussel
Datum

Op zondag 09 mei 2021, omstreeks 04.00 uur, werd in Brussel een diefstal met geweld gepleegd door twee personen in de woning van een oudere man gelegen aan de Square Gutenberg.

Met geweld en onder bedreiging van een mes werd het slachtoffer verplicht om zijn bankkaarten en bijhorende codes af te geven aan de daders. Vervolgens hebben ze meerdere geldafhalingen en aankopen kunnen doen tot uiteindelijk de kaarten werden geblokkeerd.

De eerste dader is groot, vermoedelijk groter dan 1m80, en mager. Hij heeft een fijn gezicht. De man heeft donker haar dat grijzend is. Het is opgeschoren aan de zijkanten, opgeknipt bovenaan en naar links gekamd.

Hij heeft dikke wenkbrauwen en draagt een bril vermoedelijk zonder corrigerende glazen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een jeans met gaten, een zwarte jas en een lichtkleurige pet.

De tweede dader is veel kleiner dan zijn kompaan. Hij is normaal gebouwd en heeft een gladgeschoren schedel en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij, een zwarte pet en had een zwarte valies bij zich.