Diefstal met geweld in Eigenbrakel

Verspreiding op vraag van het parket van Waals Brabant
Plaats
Eigenbrakel
Datum

Op zaterdag 10 oktober 2020 werd omstreeks 16.40 uur in Eigenbrakel een diefstal met geweld gepleegd in het treinstation.

Terwijl twee passagiers van de trein stappen, positioneren twee dieven zich achter hen en geven hen een duw. Ze trekken de halsketting van één van de mannen af en keren terug naar de wagon waar ze een derde kompaan vervoegen.Eens de mannen beseffen dat ze het slachtoffer zijn geworden van een diefstal, gaan ze achter de dieven aan. Ze doen beroep op de controleur maar deze treuzelt om te komen. Er wordt geprovoceerd en er ontstaat duw- en trekwerk.

De verdachten trachten de situatie uit te leggen en doen alsof ze het gestolen voorwerp op de grond aan het zoeken zijn.

Plots beslissen de dieven te vluchten, maar één van de slachtoffers merkt dit op en achtervolgt ze. De man tracht zo goed en kwaad als hij kan om ze tegen te houden maar wordt meermaals weggeduwd en geslagen. Hij tracht ze nog even te achtervolgen maar moet uiteindelijk de achtervolging staken om de situatie niet nog meer uit de hand te laten lopen.

De eerste dader is minstens 1m80 lang en mager. Hij is rond de 20 jaar oud. Hij heeft fijne gelaatstrekken, een getaande huid, kort haar dat naar rechts gekamd is en aan de zijkanten opgeschoren.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans met gaten, een witte sweater met een kleurrijk motief, een donkerblauwe jas met kap en donkere baskets.

De tweede dader is ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij is eveneens rond de 20 jaar oud. Hij heeft een ovaal gelaat en een getaande huid. Hij heeft donker haar dat opgeschoren is aan de zijkanten en langer is bovenaan. Hij heeft een haarlok dat een deel van zijn voorhoofd bedekt.

Hij droeg een blauwe jeans met gaten, een blauwe sweater, een blinkende blauwe donsjas en grijs/witte sportschoenen.

De derde dader is ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij is rond de 20 jaar oud. Hij heeft donker kort geknipt haar en een getaande huid.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans met gaten en een sweater met kap en een rits in de kleuren blauw, wit en geel van het merk Lacoste.