Diefstal met geweld in metrostation Louiza

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Locatie
Brussel
Datum

In de nacht van 17 op 18 oktober 2023 werd een 49-jarig man het slachtoffer van een diefstal met geweld in het metrostation “Louiza” in Brussel. 

De man had net gedaan met werken en was op weg naar huis. Zoals gewoonlijk, nam hij de metro in het station “Louiza””. Toen hij op een bankje zat te wachten, zag hij hoe twee onbekende mannen trachtten een persoon, die aan de overkant van de sporen zat, te bestelen. 

Het slachtoffer deed hen teken dat ze die persoon met rust moesten laten, maar dit werd door de twee mannen niet in dank afgenomen. Plots stonden ze naast hem en werd hij in een wurggreep gehouden en meerdere keren geslagen.

De twee verdachten stalen de smartphone van het slachtoffer en vluchtten weg.

De daders werden gefilmd door de bewakingscamera’s. Op de beelden is ook een derde persoon te zien, die samen aankomt met de tweede verdachte in het metrostation “Louiza”. Deze persoon is niet betrokken bij de feiten, maar wil de politie identificeren.

De eerste verdachte heeft donker haar met krullen en een baard. Hij droeg een opvallende trui met een oranje bovenkant, een zwarte joggingsbroek, zwarte sneakers met witte accenten en een donkerblauwe winterjas.

De tweede verdachte is normaal gebouwd. Hij droeg een groene muts, een blauwe regenjas met kap en een zwarte trui/bodywarmer met kap, een zwarte trainingsbroek met witte strepen en opvallende sneakers met witte en gekleurde accenten.

De getuige, 3e persoon op de bewakingsbeelden, is normaal gebouwd en 20 à 30 jaar oud. Hij heeft donkere ogen en een donkere stoppelbaard. Hij droeg een donkergrijze broek, een grijze trui met kap, een zwarte muts, een zwarte winterjas en donkere sneakers met witte accenten.

De persoon die werd bestolen is mager en heeft halflang donker haar. De persoon droeg een zwarte jas met kap, een grijze broek en zwarte schoenen.

Labels