Diefstal met geweld in Verviers

Verspreiding op vraag van het parket van Luik, afdeling Verviers
Plaats
Verviers
Datum

Op donderdag 17 september 2020, omstreeks 15.00 uur, werd in Verviers een diefstal met geweld gepleegd in de rue des Fripiers.

Twee jongen mannen staan te praten naast de bushalte 'La Lainière'.

De eerste lijkt de weg te tonen aan de andere. Na het verkrijgen van de info, stapt de jonge man met de rugzak weg in de aangeduide richting.

De eerste persoon stapt naar het bushokje waar eveneens twee dames staan en doet alsof hij naar het uurrooster van de bus kijkt.

Iets later spurt hij weg met een halsketting in zijn linker hand in de richting van de rue de Heusy. Een dame roept om hulp en wijst in welke richting de dader, die de halsketting heeft afgetrokken, is gevlucht terwijl het slachtoffer van oudere leeftijd op de grond ligt.

De dader is rond de 30 jaar oud en sportief gebouwd. Hij is gespierd en heeft donker haar en uitgesproken wenkbrauwen. Hij had een baardgroei van enkele dagen.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte broek met gaten dat geleidelijk naar de enkels toe naar grijs verbleekt, een zwarte T-shirt met de afbeelding van de pop 'Chucky' en zwarte schoenen met een goudkleurige rand. Hij droeg ook een roze bril achteraan zijn hoofd.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar de identiteit van de andere jonge man. De speurders doen een oproep naar deze getuige om zich te melden.

Hij is ongeveer 20 jaar oud en mager. Hij heeft donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren is en hij draagt ook een bril. Hij droeg die dag een donkere bermuda, een wit/blauwe polo en lichtkleurige baskets. De getuige had ook een rugzak en een donkere heuptas bij zich.