Diefstal met geweld op een dakloze man

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Locatie
Gent
Datum

Op zondag 15 oktober 2023 omstreeks 00.50 uur pleegden een groep jongeren een diefstal met geweld op een 59-jarige dakloze man in Gent.

Het slachtoffer wandelde in de Kortrijksesteenweg ter hoogte van huisnummer 293 toen hij plots een slag op zijn hoofd kreeg en tegen de grond werd gewerkt door enkele jongeren. Ze doorzochten zijn kledij en stalen zijn portefeuille met daarin wat geld en een bankkaart.

Drie verdachten werden gefilmd door bewakingscamera’s toen ze wegvluchtten. Een vierde, die vermoedelijk op de uitkijk stond, werd door een groep studenten aangesproken. Ze hadden opgemerkt dat er iets aan de hand was. De studenten hebben hem goed gezien en konden een robotfoto opstellen.Op het ogenblik dat de verdachte, die op de uitkijk stond, zich snel uit de voeten maakte, reed er een BMW 5 reeks break voorbij, die volgens de groep studenten naar de jonge man toeterde. Zij konden nog snel een foto maken van de wagen. Het kan zijn dat deze wagen iets met de feiten te maken heeft, maar mogelijk ook niet.

Verdachte 1 : is een jonge man met donker haar dat langs de zijanten is opgeschoren. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een donkere jas, een donkere broek en zwarte schoenen.Verdachte 2 : is een jonge man met donker haar dat langs de zijkanten is opgeschoren. Hij droeg een grijze jeans, zwarte schoenen met witte zolen en een bleke gewatteerde jas.

Verdachte 3 : is een jonge man. Hij droeg een donkere muts en een gestreepte sjaal, een donkere trui met kap, een donkere bodywarmer, een donkere jeansbroek en witte schoenen.Verdachte 4  (robotfoto) : is een jonge man en klein van gestalte. Hij heeft een getaande huidskleur en grote donkere uitpuilende ogen. Hij droeg op dat moment een bodywarmer en had een zwart/wit  heuptasje. Hij sprak ook Nederlands met een licht Gents accent.

Uit het verder onderzoek blijkt dat de gestolen bankkaart nog is gebruikt om een betaling uit te voeren in Ledeberg bij Gent. Dit doet vermoeden dat de verdachten mogelijks afkomstig zijn uit Groot-Gent.

De politie is ook nog op zoek naar twee getuigen, die vlak na de feiten voorbijkomen.

Getuige 1
: bestuurder BMW – model berline

Getuige 2 : persoon op een bakfiets