Diefstal met geweld op een honderdjarige vrouw in Manage

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter mevrouw Capiau in Charleroi
Plaats
Manage
Datum

Op woensdag 29 juni 2022 omstreeks 16.30 uur werd de 101-jarige Julia GIBOUX het slachtoffer van een zware agressie in haar woning in de avenue de Scailmont in Manage.

De dader is de woning binnengegaan via een zijdoorgang. Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen en eiste haar geld. Hij duwde de oude dame tegen de grond en begon haar te stampen tegen haar benen. De dader doorzocht de woning alvorens op de vlucht te slaan. Mevrouw GIBOUX overlijdt later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De verdachte is een blanke man van in de dertig. Hij is tussen 1m70 en 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte pull met lange mouwen en een mondmasker met daarop de tekening van grote tanden.

De dag van deze agressie vond er een diploma-uitreiking plaats in de gemeentelijke basisschool in de rue Delval. De onderzoekers vragen aan de ouders en alle personen die de dader gezien zouden hebben op woensdag 29 juni 2022 tussen 15.30 uur en 17.00 uur in de avenue de Scailmont of in de buurt van de feiten om contact op te nemen met de politiediensten.