Diefstal van de handtas van een oudere dame in Deurne

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Deurne
Datum

Op 17 januari 2014 werd een bejaarde vrouw van haar handtas beroofd in de Dascottelei in Deurne. Politie en gerecht zoeken getuigen. Het slachtoffer, een vrouw van 87 jaar, kwam die vrijdagnamiddag van het AXA-bankkantoor. Nauwelijks 50 meter daarvandaan werd ze aangevallen. Er ontstond een schermutseling met een onbekende man die de handtas uit haar handen rukte. Het slachtoffer kwam ongelukkig ten val en overleed kort daarna aan haar verwondingen.

De dader is te voet gevlucht in het steegje dat naar de Bijenhofstraat leidt.

Op de beelden van een bewakingscamera is een man te zien die kort voor de feiten heen en weer wandelde in de Dascottelei. Toen het slachtoffer de bank verliet, kwam hij plots aangelopen. De speurders sluiten niet uit dat hij de dader is van de grijpdiefstal.Indien de man zichzelf herkent en niets met de feiten te maken heeft, vragen de speurders dat hij onmiddellijk contact opneemt.Hij wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat. Hij heeft kort zwart haar, mogelijk wat langer vooraan. Hij droeg een donkere vest en een jeansbroek.

Meent u de man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u getuige was van de grijpdiefstal of als u kort voor of na de feiten verdachte personen hebt gezien nabij de Dascottelei, dan willen de speurders dat graag weten.