Gewapende overval in Houthalen-Helchteren

Spread on request from het parket van Limburg, afdeling Tongeren
Plaats
Houthalen-Helchteren
Datum

Op donderdag 30 december 2021 omstreeks 20.10 uur werd een gewapende overval gepleegd op de Colruyt aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.

Twee mannen klommen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en onder bedreiging van een groot keukenmes diende zij vier kassalades open te maken. De twee mannen staken de geldbriefjes in een plastiek zak en namen de vlucht.

Persoonsbeschrijving van de verdachten :

De eerste dader is een man, vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud en spreekt Nederlands. Hij is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd.

Hij droeg een zwarte donsjas, een zwarte muts met daarover een kap, een zwarte broek en lichtkleurige baskets. Hij had een zwart mondmasker op.

De tweede dader is een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is tussen 1m70 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een donkerblauwe donsjas, een grijze trainingsvest met kap, een donkerblauwe broek en zwart/grijze schoenen. Hij had een blauw mondmasker op en droeg een zilverkleurig horloge aan zijn linkerpols.