Gewapende overval in Ruisbroek

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Ruisbroek
Datum

Op donderdag 27 juli 2023, omstreeks 19.30 uur, hebben 3 mannen een diefstal met geweld gepleegd op een “Carrefour Express” in de Stationsstraat in Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. 

Een van hen sprong meteen over de toonbank en bedreigde de kassierster en een klant met een revolver. Nadat hij het geld uit de kassa had gegraaid, sprong hij terug over de toonbank en vluchtte hij samen met de tweede verdachte – die de wacht hield aan de uitgang – weg. 

De derde verdachte was meteen naar de bureauruimte achteraan in de winkel gelopen. Hij bedreigde de winkelverantwoordelijke met een machete en eiste het geld uit de kluis. Aangezien deze een tijdslot heeft en dus niet open kon worden gemaakt, verliet de verdachte de winkel zonder buit. 

De 3 verdachten vluchtten weg uit de winkel via de voetgangerstunnel onder de treinsporen van het treinstation van Ruisbroek dat vlak naast de winkel ligt. Daar stond hun motor, waar ze met 3 tegelijk op, mee wegreden richting Brussel via het jaagpad langs het kanaal Brussel Charleroi. 

Voor de overval kwamen de mannen ook met 3 op de motor toe via datzelfde jaagpad, maar dan vanuit Brussel. 

Verdachte 1 is vermoedelijk rond de 20 jaar oud, ongeveer 1m75 groot en atletisch gebouwd. Hij droeg een zwarte regenjas met kap, een zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. Hij had een revolver bij zich. 

Verdachte 2 is vermoedelijk ook rond de 20 jaar oud en normaal gebouwd. Hij zou mogelijk een lichte huidskleur hebben. Hij droeg een zwarte trui met kap en grijze vlakken onder de armen, een zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen, een zonnebril en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. 

Verdachte 3 is vermoedelijk ook rond de 20 jaar oud en iets steviger gebouwd. Hij droeg een donkerblauwe regenjas met kap, een zwarte broek, zwarte handschoenen met een witte streep op, zwarte bivakmuts en zwarte schoenen met blauwe zool. Hij had een blauwe winkeltas van “IKEA” bij zich, waar vermoedelijk de machete in zat. 

Ze spraken alle drie Frans en verplaatsten zich met 3 op een donkerkleurige motor.

Labels