Gewapende overval in Tervuren

Verspreiding op vraag van de Onderzoeksrechter te Leuven
Plaats
Tervuren
Datum

Op dinsdag 6 oktober 2020 omstreeks 17.00 uur hebben in Tervuren twee personen een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak op de Brusselsesteenweg.

Een man in een uniform van koeriersbedrijf “GLS” belt aan met een pakje. De verkoopster doet open om het pakket te ontvangen waarop de persoon een vuurwapen trekt, haar bedreigt en vastbindt.

Hij laat vervolgens een tweede persoon binnen en samen stoppen ze juwelen en geld in twee sportzakken.

Als een jongedame de winkel wilt betreden, wordt ze binnengelaten en ook bedreigd.

De twee verdachten vluchten uiteindelijk met de buit weg, vermoedelijk op een scooter of motor.

Verdachte 1 droeg op het ogenblik van de feiten een uniform van koeriersbedrijf “GLS”, met name een blauwe jas met in het geel “GLS” op de borst, mouw en rug, alsook een gele lijn over de borst, rug en mouwen en een blauwe broek met gele lijnen. Hij droeg ook een donkerkleurig mondmasker, zwarte handschoenen en een rode pet met wit logo van “New York Yankees”. Bij het wegvluchten, had hij een grijze sporttas bij zich.

Verdachte 2 droeg op het ogenblik van de feiten een zwarte jas met kap, een grijze broek, donkere schoenen en zwarte handschoenen. Hij droeg ook een zwarte helm met een vizier, met op de voor- en achterzijde een wit embleem en/of logo en op beide zijkanten een witte en/of fluorescerende markering. Hij had een zwarte sporttas bij zich.