Home invasion in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Antwerpen
Datum

Op dinsdag 30 augustus 2022, omstreeks 12.00 uur, hebben twee personen een home invasion gepleegd in de De Leescorfstraat in Antwerpen. Hierbij werd een 16-jarig slachtoffer overmeesterd en vastgebonden.

Na de feiten, omstreeks 12.25 uur, wandelden de 2 verdachten vanuit de De Leescorfstraat naar tramhalte ‘Borgerhout De Preter’ waar ze tram 9 richting het centrum van de stad namen. Ze stapten af in premetrostation ‘Antwerpen Opera’ en wandelden via de Franklin Rooseveltplaats en de Van Maerlantstraat naar het Sint-Jansplein en vervolgens naar de Van Kerckhovenstraat, waar ze uit beeld verdwenen. 

Verdachte 1 is tussen 1m70 en 1m80 groot en zwaar gebouwd. Hij is tussen 25 en 30 jaar oud, heeft een licht getaande huidskleur, kort zwart haar en een stoppelbaard. Hij spreekt Nederlands met een accent en een taal die het slachtoffer niet kon thuisbrengen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze joggingbroek, een zwart T-shirt en zwarte sportschoenen met witte zolen. Na de feiten droeg hij ook een zwarte sweater met kap en rits.

De tweede verdachte is ondertussen geïdentificeerd als Sergio Hanz Bustamante Torres en hij komt in verschillende politieonderzoeken in Europa voor.