Home invasion in Boechout

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Boechout
Datum

Op woensdag 14 december 2022, tussen 19.10 en 19.40 uur, hebben twee personen een diefstal met geweld gepleegd in een woning in de Toeffelhoek in Boechout.

Twee mannen drongen via de tuin de woning van het slachtoffer binnen, bedreigden haar met een mes en pepperspray, hielden haar in bedwang, knevelden haar, sloegen haar, bedreigden haar met de dood en stalen uiteindelijk de inhoud van haar kluis, met name juwelen.

Verdachte 1 is ongeveer 1m75 lang en struis gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een buff met gaten ter hoogte van de ogen, een donkere donsjas, een zwarte joggingbroek, zwarte sportschoenen en zwarte, leren handschoenen.

Verdachte 2 is groter dan verdachte 1, tussen 1m80 en 1m90 en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte bivakmuts, een zwarte jas met een fluorescerend stuk ter hoogte van de linkerzak, een zwarte broek, zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen. 

Ze spraken Engels met het slachtoffer en een andere taal onderling.

De speurders zijn op zoek naar getuigen die op het ogenblik van de feiten verdachte handelingen hebben gezien of die camerabeelden ter beschikking hebben in de buurt van de Toeffelhoek.

De meeste gestolen juwelen zijn gegraveerd met een AU750-stempel en een unieke meesterstempel (zie foto). Kreeg u deze juwelen te koop aangeboden of hebt u meer informatie over deze juwelen gelieve contact op te nemen met de politie.