Home-invasion in Menen

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Plaats
Menen
Datum

Op donderdag 02 juli 2020 om 11.55 uur klopte een verdacht persoon aan bij een woning in de Ter Wallestraat in Menen. De man vroeg in het Frans naar de Rue de Patriotte. Wanneer het slachtoffer zei dat hij die straat niet kende, vroeg hij vervolgens waar er bussen reden en stapte nadien weg. Enkele minuten later kwam de verdachte terug en wandelde traag voorbij de woning van slachtoffer. Deze situatie voelde niet goed aan bij het slachtoffer aangezien hij in een doodlopende straat woont. De man had de reflex om een live foto te nemen van de verdachte.

Vervolgens klopte de verdachte opnieuw aan. Toen het slachtoffer de deur opende, werd hij onmiddellijk naar binnen geduwd zonder ook maar één woord te zeggen wat zijn bedoelingen waren. Het kwam tot een gevecht waarbij verdachte opeens een mes bovenhaalde en uithaalde naar het slachtoffer. De dader’ nam het slachtoffer in een greep en sloot hem op in de badkamer. Het slachtoffer kon ontsnappen via het raam en verwittigde de buren.

De avond voordien op 1 juli 2020 iets voor middernacht heeft de overbuur twee verdachte personen gezien vanuit zijn badkamer boven. Hij zag hoe deze twee personen vanuit de Zwemkomstraat, richting Ter Wallestraat stapten. Ze begluurden het huis van het slachtoffer , de buurman greep in door luid te roepen wat ze van plan waren. Op dat ogenblik zijn ze onmiddellijk weggelopen uit de Ter Wallestraat door het steegje naar de Zwemkomstraat. Een doodlopende straat, loodrecht op de Kortrijkstraat. Vermoedelijk hebben de verdachten op 1 juli hun wagen in de Zwemkomstraat geparkeerd.

Aan de Zwemkomstraat ligt een terrein met garageboxen, misschien heeft iemand iets verdacht gezien op 1 juli. Of de dag erna op 2 juli, want waarschijnlijk gaat het om dezelfde personen.Dader 1 : De verdachte die binnengedrongen is in het huis is ongeveer 1 meter 80 groot en sportief. Misschien beheerst hij een gevechtsport. Hij draagt een donkerblauwe broek met een opvallende gele streep opzij. De broek is het van het merk Lacoste. Hij draagt witte sportschoenen, een zwarte jas, met daaronder een donkerblauwe hoody met kap. De verdachte heeft ook een zwart schoudertasje aan, met bovenaan een rits en vooraan een extra zakje, ook met een rits. Deze verdachte spreekt Frans. Hij had een mes of dolk bij.

Vermoedelijk is deze verdachte dezelfde man die de avond ervoor met een kompaan rond het huis circuleerde.Dader 2 : De kompaan was beduidend kleiner en had een bus in de hand. Minstens één van de twee had ook een broek aan met strepen op de zijkant.