Home invasion in Tongeren

Verspreiding op vraag van het Parket van Limburg
Locatie
Tongeren
Datum

In de nacht van zondag 04/02/2018 op maandag 05/02/2018 gebeurde een gewelddadige home-invasion in Tongeren.

De 2 slachtoffers, man en vrouw, baten de feestzaal “De Kleine Graaf” uit in de Ginstraat in ’s Herenelderen, een deelgemeente van Tongeren. Omstreeks 02u15 ’s nachts, na het afsluiten van de feestzaal, hoorden de slachtoffers dat een raam aan de straatkant werd ingeklopt met veel geweld.

De daders trokken er zich niets van aan dat de bewoners thuis waren en drongen via het raam het bureel binnen. Ze waren gewapend en gebruikten geweld tegen de slachtoffers. Ze gingen er vandoor met voornamelijk dure juwelen.

De bewakingsbeelden konden 3 daders filmen. Zij waren gemaskerd.

DADER 1

Eén dader was opmerkelijk groot en struis van gestalte; tussen de 1m90 en 2m. Hij had de voorhamer vast waarmee het raam werd ingeslagen.

Hij droeg een donkere blouson met lichte voering en kap, een donkere broek, donkere bivakmuts en donkere schoenen. Hij had een zaklamp aan een touw rond zijn nek hangen.

DADER 2

De 2de dader had een normaal postuur en grootte. Hij had een pistool in zijn handen en kroop als 2de door het raam. Hij had een nylonkous over het hoofd dat bovenaan geknoopt was. Hij droeg een donsjas met kap en had een band net onder de linkerschouder. Hij droeg een jeansbroek, hoge stevige schoenen met veters en hoge sokken. Hij droeg ook handschoenen met een donkere kleur aan de palmzijde.

DADER 3

De 3de dader had een normaal postuur en was even groot als de 2de dader. Hij had een nylonkous over het hoofd dat bovenaan geknoopt was en had een sjaal voor de mond.

Hij had een kalashnikov en koevoet in zijn handen.

Hij droeg een lange plastiekachtige regenjas en broek en had ook stevige hoge schoenen aan.

De daders bleven een 8-tal minuten in de woning.

Nadien namen de daders de vlucht in een SEAT Leon van donkere kleur.

 

Indien de combinatie van de drie daders, waarvan één opvallend grote man van minstens 1m90, samen met een SEAT Leon, u bekend is, dan willen de speurders dit graat weten.

 

Of mocht u meer informatie hebben aangaande de gestolen juwelen, 2 ringen en 1 horloge EBEL Brasilia, dan wordt er gevraagd dit te melden aan de politie.