Poging diefstal met geweld in Elsene

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Locatie
Elsene
Datum

Op donderdag 28 september 2023 omstreeks 18.08 uur probeerden twee personen in Elsene een diefstal met geweld te plegen op een voertuig dat geparkeerd stond in de Alphonse Hottatstraat.

 

Terwijl een bestuurder wachtte in zijn wagen, een VW Passat met een nummerplaat uit het Verenigd Koninkrijk , stapten twee personen op hem af. 
De eerste persoon ging rond de auto, opende de deur en bedreigde de bestuurder met een mes. Op het zelfde ogenblik opende een tweede persoon de andere deur en bedreigde de chauffeur met een vuurwapen. 
De chauffeur startte toen abrupt zijn auto en sleurde de twee daders mee , maar reed vervolgens in op een geparkeerde auto.
Ondanks dat hij werd geslagen, slaagde het slachtoffer erin een achterwaarts maneuver uit te voeren en te vluchten. De twee overvallers vluchtten te voet weg. 

De VW Passat is teruggevonden in een parkeergarage aan de Waversesteenweg in Elsene. Twee niet-geïdentificeerde personen werden gefilmd toen ze deze parkeerplaats verlieten.

De eerste persoon is ongeveer 30 jaar oud en vermoedelijk tussen de 1m75 en 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij heeft een getaande huid, kort donker haar en een baard. Hij was gekleed in een zwarte sweatshirt, een zwarte broek en zwarte schoenen. 

De tweede persoon is ook ongeveer 30 jaar oud en even groot als de eerste, hij is robuust gebouwd. Hij heeft een getaande huid, kort donker haar en een baard. Hij was in het zwart gekleed, net zoals de eerste persoon. 

De eerste overvaller was gewapend met een mes. Hij is ongeveer 1m70 lang en mager. Hij droeg zwarte kledij en had een tas bij zich met een motief en een gele schouderriem.

De tweede overvaller was gewapend met een pistool en is normaal gebouwd. Hij heeft donker haar, een beginnende baard en draagt een bril met donker montuur. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een blauwe broek en een zwarte hoodie.