Poging diefstal met geweld in Evergem

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Evergem
Datum

Op maandag 10 augustus 2015 werd een 67-jarige vrouw brutaal aangepakt achter haar woning in de Lochtingstraat in Evergem.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de dader om 10u09 uit het struikgewas kwam gelopen en aan de achterdeur voelde die op dat ogenblik slotvast was.

Enkele minuten later om 10u12, wanneer het slachtoffer de woning verliet en de achterdeur op slot wilde doen, sprong de verdachte opnieuw uit het struikgewas.

Hij nam haar met beide handen bij de keel en gooide haar bril weg. Daarna legde hij één hand op haar mond zodat het slachtoffer niet kon roepen. Hij trok haar naar beneden waardoor het slachtoffer viel.

Het slachtoffer slaagde er toch in de dader een trap te geven waarop hij de tuin verliet via een doorgang aan de linkerachterzijde.

Vermoedelijk is diezelfde man de avond voordien reeds op verkenning geweest.

Persoonsbeschrijving van de dader:

Aan de werkwijze van de dader vermoedt het slachtoffer dat het om een man gaat. Hij is normaal gebouwd en droeg een rode bivakmuts, een zwarte trainingsbroek met 3 witte strepen aan de zijkant (vermoedelijk van het merk ADIDAS). Aan de onderzijde van de broek zijn er ritsen, dit gedeelte is paars.

Hij droeg ook een fleecetrui met op de rechtermouw een vierkant en op de voorzijde een wit logo. Ook droeg hij die dag bruine schoenen vermoedelijk van het merk LE COQ SPORTIF