Poging diefstal met geweld in Zaventem

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Locatie
Zaventem
Datum

Op dinsdag 18 mei 2021 om 11.53 uur probeerde een koppel in Zaventem op gewelddadige wijze een diefstal te plegen in een winkel in de Vilvoordelaan.

Een dame komt de winkel binnen en vraagt inlichtingen over een product. Ze gaat naar buiten en toont dit product aan haar mededader. Uiteindelijk gaan ze beiden de winkel binnen. De man, verstopt achter een rek, haalt een koevoet uit zijn broek.

Op het moment dat ze naar de kassa gaan, haalt hij zijn koevoet boven en begint hij de uitbater te slaan. Deze probeert zich te verdedigen en weg te vluchten, maar wordt tegengehouden door de dader.

Vervolgens neemt de vrouw de koevoet en begint hiermee hevig te slaan in het gezicht terwijl de man de uitbater vasthoudt in een wurggreep.

Het bebloede slachtoffer probeert de slagen te ontwijken en zich te verdedigen. Dan neemt weer de man de koevoet vast en gaat verder met het toedienen van slagen op het slachtoffer die zwaargewond is.

Een dame, opgeschrikt door het lawaai, komt de winkel binnen. Zij slaagt erin de gewelddadigheden te doen stoppen.De man is ongeveer 1m90 lang, normaal gebouwd en heeft een getinte huidskleur. Hij sprak Portugees met een Braziliaans accent.

Op het moment van de feiten droeg hij een donker mondmasker, een hoody van het merk “Adidas” met in grote rode letters “ORIGINALS” op de kap, een lange beige broek, een donkerblauwe jas en zwarte schoenen. Hij had een zwarte rugzak bij.De dame is slank gebouwd en heeft donker haar met gekleurde lokken dat naar achteren is gekamd en samengebonden in een staartje. Haar nagels waren in een donkere kleur gelakt. Zij sprak Frans tegen het slachtoffer en Portugees tegen haar mededader.

Op het moment van de feiten droeg zij een blauw mondmasker, een kakigroene jas in camouflagemotief met een kap waarvan de binnenzijde rood/roze van kleur is, daaronder een pull met de afbeelding “Mickey Mouse” en sneakers in wit en rood.