Tiger-kidnapping

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Charleroi
Plaats
Chimay
Datum

Op donderdag 19 januari 2006, om 07u25, verliet een vrouwelijke bediende van de ING-bank van Chimay haar woning in Sivry, samen met haar twee kinderen.

Ze werden verrast door 4 gewapende en gemaskerde mannen.De kinderen werden in de kofferruimte gestopt van een grijze Volvo S60 met Franse nummerplaten.

Vervolgens werd hun moeder verplicht om - in gezelschap van 3 gangsters - met haar eigen wagen naar het bankfiliaal in Chimay te rijden, Place des Princes. Eénmaal de buit in handen vertrokken de gangsters met hun slachtoffer opnieuw in de richting van SIVRY.

Aan het rond punt van Rance ziet het slachtoffer haar kinderen terug in de Volvo S60. Ze worden allen meegenomen in de richting van de «rue de France» in SIVRY en worden er achtergelaten in een garage aan de rand van een bos. De gangsters laten hun vluchtvoertuig enkele honderden meters verder achter in een bosweg.

Er werden robottekeningen gemaakt van twee onbekende mannen die in de buurt van de feiten werden gezien.

(1) Het betreft een blonde slanke man, tussen 30 en 35 jaar oud. Hij droeg een pet en een bruine vest.(2) De tweede is vermoedelijk tussen 25 en 35 jaar oud. Hij is sportief gebouwd en heeft een gebruinde huid.