Twee grijpdiefstallen in Knokke-Heist

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Knokke-Heist
Datum

De politie is op zoek naar deze jonge man die er van verdacht wordt twee grijpdiefstallen te hebben gepleegd in het centrum van Knokke.

Op vrijdag 27 februari 2015 werd een vrouw die niet goed te been is het slachtoffer van een grijpdiefstal in de Winston Churchillaan in Knokke. Haar handtas werd gestolen en werd teruggevonden aan het Zegemeer, ongeveer een kilometer verderop, aan het einde van de Julius Sabbelaan.

De handtas ligt er naast een zitbank en bijna alles zit er nog in: gsm, identiteitskaart, medicatie... Alleen het cash-geld is weg… zeven euro…. .

Wellicht pleegde dezelfde dader nog een tweede grijpdiefstal, in de August Dansestraat in Knokke. Dat is een zijstraat van de Elizabetlaan.

Rond 12u10 dook een man met een fiets op in de Elizabetlaan. Hij fietste traag tot hij een bejaarde dame leek te spotten.

De vrouw wandelde op het voetpad met een boodschappentrolley. De verdachte fietser keerde om in de richting van de dame. Zij stak het zebrapad over en ging de August Dansestraat in, gevolgd door de fietser die de kap van zijn trui had opgezet.

Even later stal de dief de tas van de dame uit de boodschappentrolley. De tas en de rest van de inhoud gooide hij verderop weg. Dit slachtoffer bleef ongedeerd.