Diefstal met braak in Komen-Waasten

Verspreiding op vraag van het parket van Bergen, afdeling Doornik
Plaats
Komen-Waasten
Datum

Op zaterdag 3 december 2022 omstreeks 16.40 uur pleegden in Komen-Waasten twee personen een diefstal met braak in een huis in de Touquetstraat, op enkele tientallen meters van de Franse grens.

Uit het onderzoek blijkt dat de daders te voet waren aangekomen vanuit de drie Bisdommenstraat om via deTouquetstraat vervolgens binnen te breken in de woning van het slachtoffer.

Na het plegen van de inbraak gingen de daders weg via de Touquetstraat en de Armentieresstraat.

Ze namen vervolgens bus 72 van DE LIJN en werden er gefilmd. De verdachten verheugden zich over hun daad en feliciteerden elkaar met het feit dat ze het spaargeld van een oudere dame hadden gestolen. Een paar minuten later stapten ze uit aan de halte "Jacques Cartier" gelegen aan de Avenue Léon Blum in Armentières in Frankrijk.De 1e verdachte heeft een ingevallen gezicht, kort geknipt donker haar en beginnende kaalheid. Hij draagt een keurig getrimde baard.  

Op het moment van de feiten droeg hij een grijze jeans, een donkere jas met een met bont afgeboorde kap en zwarte schoenen. Hij was in het bezit van een klein rood zakje.

De 2e verdachte heeft een ovaal en fijn gezicht, halflang donker haar en een snor. Hij droeg een bril en oorbellen. 

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een donker  'Perfecto'-jasje