Diefstal uit wagen aan tankstation

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Halle
Datum

Op 5 januari 2021 rond 13.00 uur werd een handtas uit een wagen gestolen aan het tankstation in de Auguste Demaeghtlaan in Halle.

Twee verdachten wandelden richting tankstation waar het slachtoffer op dat moment de banden van een elektrische step aan het oppompen was. De mannen passeerden langs het voertuig van het slachtoffer, bleven een paar meter verderop stil staan en keerden na enkele minuten terug. Eén van hen opende het portier van de wagen en stal de handtas die vooraan op de passagierszetel stond. De tweede verdachte hield van op een afstand het slachtoffer in het oog, dat achteraan de koffer van haar auto stond en niets in de gaten had.

De eerste verdachte verstopte de handtas onder zijn jas en de twee mannen verlieten de plaats. Enkele meters verderop werden ze echter opnieuw opgemerkt door een buurtbewoner terwijl ze de handtas aan het leegmaken waren. Wanneer de getuige hen hier op aansprak, liepen ze weg.

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1 is slank gebouwd en heeft donker haar. Het valt op dat hij O-benen heeft. Op het moment van de feiten droeg hij een bruine jas met zwarte accenten en een kap met zwart bont, een zwarte muts, een zwarte broek en grijze sneakers.

Verdachte 2 is slank gebouwd. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere jas met kap, een gescheurde jeansbroek, een grijze muts en grijze sneakers.

De politie wil mensen er op attent maken hun wagen steeds op slot te doen en waardevolle voorwerpen niet zichtbaar achter te laten.