Diefstal van een kluis in Genk

Verspreiding op vraag van het parket van Limburg
Plaats
Genk
Datum

Op woensdag 29 december 2021 omstreeks 16.30 uur werd een kluis gestolen uit een brasserie in de “Shopping 1” in Genk.

 

Twee daders wandelen het drukke shoppingcentrum binnen en gaan naar de brasserie waar op dat moment veel klanten aanwezig zijn. Één van de daders wandelt de zaak binnen en gaat de trap op naar de eerste verdieping. Daar bevinden zich de toiletten en een privéruimte.

Hij wandelt de privéruimte binnen, breekt de kluis los uit de muur en wandelt er mee naar beneden en dan zo de brasserie uit. Om minder op te vallen hangt hij zijn jas over de kluis. Hij wandelt dan samen met zijn kompaan het shoppingcentrum uit naar de ondergrondse parking om nadien te vluchten met een bestelwagen.

De eerste dader is slank gebouwd, tussen de 25 à 30 jaar oud en heeft kort bruin haar. Hij is een roker. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een kaki groene jogging van het merk “Puma”, een bijhorende trui met kap, een zwarte jas met mogelijk het logo van “Canada Goose” en zwarte schoenen.

De tweede dader is kaal en rond de 35 jaar oud. Hij droeg op dat moment een blauwe jeans, een kaki groene trui met geel logo op de borst, een zwarte jas en donkere schoenen.

Labels