Diefstallen met list in Bastogne en Bertrix

Verspreiding op vraag van het parket van Luxemburg, afdeling Marche
Plaats
Bastenaken & Bertrix
Datum

In het eerste deel van 2017 werden in Bastogne en Bertrix verschillende diefstallen met list gepleegd.

Op zaterdag 10 juni 2017 omstreeks 10.00 uur ging een man naar de bank om zijn bankafschriften af te halen. Op het ogenblik dat hij wilde vertrekken werd hij aangesproken door een man die zei dat er een biljet van 20 euro tussen zijn afschriften is geglipt en dat hij opnieuw zijn bankkaart moest insteken en zijn code ingeven om de situatie te regulariseren. 

Het slachtoffer deed wat hem werd gevraagd en de dader wist heel subtiel de kaart te stelen nadat hij de geheime code had afgekeken.

De dader ging vervolgens naar een andere automaat en haalde geld af.

Enkele ogenblikken later, kwam een andere persoon aan in de selfbank en werd geconfronteerd met dezelfde situatie …en dezelfde dader.

Uit het onderzoek blijkt dat de dader ook op 15 april in Bertrix heeft toegeslagen.

De manier van handelen is volledig identiek. De dader toonde een biljet van 20 euro en vroeg aan het slachtoffer om de situatie recht te zetten door zijn kaart opnieuw in te steken en de code te typen.

De dader is een man van 30 à 35 jaar oud en is 1m70 à 1m80 lang, hij is normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huid en sprak Frans met een accent.

Op het ogenblik van de feiten, droeg hij een wit hemd, een zwarte jas , een donkere broek en een pet met het opschrift “Polo”.