Georganiseerde diefstal van FITBIT horloges in Oostende, Wilrijk, Beveren, Deurne en Mechelen

Verspreiding op vraag van het parket van West_Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Oostende
Datum

De politie en het parket zijn op zoek naar een dievenbende die op georganiseerde wijze FITBIT horloges steelt. Op maandag 15 februari 2016 stalen ze horloges in Beveren, Deurne en Wilrijk (beelden).

De dag nadien, op dinsdag 16 februari, zit de bende in Oostende (beelden) en slaan ze ook daar hun slag.

De meest recente diefstal dateert van 5 maart 2016 in Mechelen (beelden) en daar is enkel dader 1 aan het werk te zien. De onderzoekers hebben tot nu toe weet van 5 feiten.

Ze gaan steeds op dezelfde manier te werk.

Eén verdachte doet de beveiligingsdoos open en geeft de gestolen goederen door aan de tweede verdachte die het wegstopt.

De eerste verdachte zet de onbeschadigde beveiligingsdoos terug in de rekken terwijl de tweede verdachte de winkel ondertussen verlaat.

De eerste verdachte doet nog een kleine aankoop met cash geld en verlaat nadien de winkel.

Beschrijving van de daders:

De eerste verdachte (die de dozen opent) is van het Oost-Europese type, hij is ongeveer 40 jaar oud en 1m75 lang.

Hij is normaal gebouwd, heeft kort bruin haar en droeg een bril.

Bij de feiten in Oostende droeg hij bruine schoenen met witte onderzool, een korte groene jas met ruitmotief en een donkere pull en hemd

De tweede verdachte (verbergt de goederen en verlaat de winkel) is eveneens van het Oost-Europese type, ongeveer 35 jaar oud en ongeveer 1m75 lang. Hij is iets zwaarder gebouwd dan zijn kompaan.

Hij droeg bij de feiten in Oostende een zwarte pet met witte letters GAP, grijze sportschoenen met witte zool, witte veters en zijdelingse strepen, een donkere broek en een donkere donsjas met horizontale stiksels.