Inbraak in een Carrefour winkel in Astene

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Astene
Datum

De politie is op zoek naar twee dieven, die in de nacht van 19 april 2021, hebben ingebroken in de Carrefour Express, gelegen in de Dorpsstraat in Astene bij Deinze.

De twee verdachten hebben veel schade aangericht voor een kleine buit van drank en sigaretten. De glazen toegangsdeur van de winkel werd volledig vernield.

Iets voor 01.00 uur sloegen twee mannen gedurende 20 minuten verschillende keren met een steen op het glas van de toegangsdeur van de winkel. Van zodra ze een opening hadden glipten ze naar binnen en zochten ze naar drank en sigaretten.

Het gedrag van één van de verdachten is opvallend. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij in de winkel rondliep en zelf leek te dansen.

De twee verdachten moeten reeds geruime tijd in de omgeving van de winkel hebben rondgehangen. Ze werden gefilmd door verschillende bewakingscamera’s in de buurt.

Beschrijving van de verdachten:

De eerste verdachte
is een man van vermoedelijk 20 à 25 jaar oud. Hij is slank gebouwd en heeft donker haar. Hij droeg een blauwe hoodie met kap, een bruine jas, een grijze jeansbroek en hoge witte sneakers. Beide verdachten spreken Nederlands.

De tweede verdachte is eveneens een man. Hij is slank gebouwd en heeft lichtbruin haar. Hij droeg een donkerblauwe jas ,een zwarte jeansbroek en zwarte sneakers met witte zool van het merk Nike. Hij had een blauw regenjasje rond zijn nek geknoopt. Deze verdachte leek te dansen in de winkel.