Oplichting in Gent

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Op maandag 17 januari 2022 omstreeks 12u37 werd het 83-jarige slachtoffer opgebeld door een anoniem nummer. De beller deed zich voor als een bankmedewerker. Het slachtoffer kreeg de boodschap dat zijn bankkaart diende vernieuwd te worden en dat deze zal worden opgehaald.

Even later werd er aangebeld en stond er iemand aan de deur. Het was een man met witte huidskleur en sprak vlot Nederlands. Hij vroeg aan het slachtoffer zijn bankkaart, pincode en kaartlezer te overhandigen.

Het slachtoffer was in de veronderstelling dat de verdachte een medewerker van de bank was en gaf het gevraagde. Met de ontvangen bankkaart van slachtoffer werd er geld afgehaald in een bankfiliaal aan de Kouter in Gent.Uit analyse van de camerabeelden van de bank komen twee mogelijke verdachten in beeld.

De eerste verdachte is een man met donker haar en een ringbaard. Hij droeg een donkere muts met oranje/gele boord en een embleem , een bleke broek, een lichtblauwe jas, een donkere pull en donkere schoenen.

De tweede verdachte is een vrouw met lang donker haar, gedragen in een staart. Ze droeg een zwart/witte winterjas met een afgeboorde kap in bont, een blauwe jeansbroek en witte sneakers.

De speurders willen hierbij als preventiemaatregel meegeven dat een echte bankmedewerker nooit zo maar aan huis komt en nooit je pincode zal vragen.