Verschillende diefstallen door fietsende dief

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Evergem
Datum

De politie is op zoek naar een dief die zich verplaatst met de fiets, vermoedelijk heeft hij reeds tweemaal ingebroken in de kringwinkel gelegen in de Hooiwege in Sleidinge, bij Gent.

De eerste maal op 01 november 2018 kon hij 5.000 euro stelen, de tweede maal in de nacht van 26 op 27 april 2019 ging het alarm en kon hij geen buit maken.

Ook een inbraak in het autokeuringsstation op de buitenring in Zwijnaarde in de nacht van 19 december 2018 is mogelijks door dezelfde dader gepleegd.

Op 01 november 2018 en 19 december 2018 zijn de gelijkenissen tussen de dader en zijn fiets heel treffend. Eén reflector aan het voorwiel, de fietszak op de bagagedrager en de fysionomie van de dader.

Er kan tevens een link gelegd worden met het laatste feit, nacht van 26 op 27/04/19 doordat dezelfde fietstas op de fiets is gemonteerd.

Bij de eerste inbraak heeft de dader 3 kluizen gestolen. Hoe hij deze met de fiets heeft vervoerd is niet geweten, maar misschien zijn de kluizen ergens opgevallen?

 

De man heeft een blanke huidskleur en is vermoedelijk atletisch gebouwd aangezien hij erin slaagt om telkens door een kleine opening te kruipen. Hij draagt op alle beelden een pet.

Hij rijdt met een herenfiets met verschillende versnellingen, een hoog stuur en een fietstas met een lichte streep aan de rechterkant.