Gewapende overval in Anderlecht

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Anderlecht
Datum

Op woensdag 6 mei 2020 omstreeks 15u45 vond in Anderlecht een gewapende overval plaats op een winkel in de Luitenant Liedelstraat.

Een man komt de winkel binnen, haalt een mes uit zijn broek en bedreigt daarmee de winkelbediende. Hij probeert de gsm van de kassierster af te pakken maar het slachtoffer slaagt er in hem voor te zijn. Vervolgens probeert hij de kassa te openen, weliswaar zonder succes.

Daarna wil hij zich achter de toonbank begeven maar het slachtoffer maakt aanstalten om langs de andere kant te vluchten. Hierdoor wordt de dader nerveuzer en slaagt hij er uiteindelijk in om de gsm van het slachtoffer te stelen. De winkelbediende gebruikt dan een stoel om zich te verdedigen om zo vanachter de toonbank weg te geraken en roept om hulp. Na enige tijd vlucht de dader al lopend weg.

De dader is ongeveer 1m85 lang, normaal gebouwd en heeft een snor. Hij is rond de 20 jaar oud.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze vest van het merk “OAKLEY”, een blauwe jeans, een zwarte muts en beige schoenen. Hij was gewapend met een groot keukenmes en had een rugzak bij met veelkleurige vierkante patronen.