Gewapende overval in Brussel

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Neder-Over-Heembeek
Datum

Op maandag 9 november 2020 omstreeks 18.40 uur werd in Brussel - Neder-Over-Heembeek, een gewapende overval gepleegd op de winkel "Carrefour Express" gelegen in de François Vekemansstraat.

Een persoon wandelt in de François Vekemansstraat en gaat de winkel binnen. Zonder te aarzelen haalt hij een vuurwapen uit zijn rugzak en begeeft zich naar de kassa’s. Hij bedreigt de bediende en de aanwezige klant. De dader eist de inhoud van de kassa’s.

De aanwezige klant maakt van deze situatie gebruik om de winkel te verlaten.

Vervolgens dwingt de dader een bediende om mee te gaan naar de ruimte er naast. Terwijl de bediende de deur opent, plaatst de dader een display tussen de deur zodat deze open blijft. De bediende opent de kluis en dader steelt de inhoud. Eens hij zijn buit heeft, verlaat hij de plaats en vlucht weg in de richting van de Nachtegaalseweg.De dader is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij spreekt met een hoge stem.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze broek, een lichtgrijze sweater met kap en zwarte baskets met witte zolen. Hij had een donkere rugzak en een zwart pistool bij zich.