Gewapende overval in Brussel

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Brussel
Plaats
Brussel
Datum

In het centrum van Brussel, rechtover de BEURS bevindt zich het Pizzahut restaurant. Op 1 augustus 2014, het is dan 22.10 uur, filmde een bewakingscamera twee onbekende personen. Hun gezicht was afgedekt en ze liepen in de richting van het restaurant.

Op dat ogenblik stond de gerant buiten toen plots de twee onbekenden opdoken met een bivakmuts. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de gerant meegenomen naar het bureau en werd hij verplicht de geldkoffer te openen.

De klanten van de Pizzahut werden zich bewust van de ernst van de feiten en vluchtten naar buiten.De gerant slaagde er uiteindelijk in om de kluis te openen en het geld af te geven aan de daders. Zij vluchtten te voet verder.

Eén getuige heeft gezien hoe de daders op hun vluchtweg hun bivakmuts aftrokken.Dankzij deze getuigenis konden twee robotfoto's van de daders gemaakt worden .

De daders werden tijdens hun vlucht nog gefilmd achter de Sainte-Catherine kerk.De mannen zijn steeds met twee en stappen steeds op een 10-tal meter van elkaar.Ze deden beiden hun jas uit om niet herkend te worden. Vervolgens gingen ze in de richting van de Brandhoutkaai. Daar werden ze dan gefilmd toen ze in de richting van de Klein Ring stapten.

De eerste dader is een man van rond de 20 jaar en heeft een opvallende grote neus. Hij is 1m75 groot en heeft een normale lichaamsbouw. Vermoedelijk is hij van Noord - Afrikaanse afkomst .

Zijn kompaan is ook rond de 20 jaar. Hij is ongeveer 1m75 groot en middel tot zwaar gebouwd en eveneens van Noord - Afrikaanse origine.