Gewapende overval in de winkel "Carrefour express"

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Sint-Jans-Molenbeek
Datum

Op zondag 14 juli 2019, omstreeks 14u20, werd in Sint-Jans-Molenbeek een gewapende overval gepleegd in de winkel «Carrefour express» gelegen aan station Brussel-West. situé à la Gare de l’Ouest.

Een man gaat de winkel binnen en begeeft zich onder het cliënteel. Enkele ogenblikken later komt er een tweede persoon de winkel binnen. Hij doet alsof hij iets uit de bakkerij neemt. Daarna begeeft hij zich naar de eerste persoon. Na een paar keer heen en weer te lopen door de winkel, gaan ze allebei voor de deur van het kantoor staan. Ze wachten tot een werknemer in het kantoor is en gaan dan op hun beurt de ruimte binnen.

Ze bedreigen de werknemer met een vuurwapen en eisen het geld  dat in de kluis ligt. De werknemer kent de code echter niet en kan de kluis dus niet openen. De daders worden boos, maar verlaten uiteindelijk de ruimte zonder buit. Ze sluiten de werknemer op in het lokaal en vluchten te voet weg.   

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer 1m80 lang. Hij is mager gebouwd en heeft een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze jas, een zwarte pet en een afgebleekte blauwe jeans. Hij had ook een zwarte rugzak bij zich.

De tweede dader is ook van Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer 1m70 lang. Hij is normaal gebouwd en heeft een ringbaard onder de kin. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe donsjas, een sjaal, een zonnebril en een zwarte pet met een wit logo op de voorkant. Hij is rechtshandig en had een pistool bij zich.