Gewapende overval in Dworp

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Dworp
Datum

Op donderdag 5 maart 2020, omstreeks 17.30 uur, werd apotheek Van Dionant op de Alsembergsesteenweg in Dworp overvallen door twee gemaskerde mannen.

De twee verdachten kwamen te voet vanuit de richting van het centrum van Dworp en stapten de apotheek binnen. Ze gingen meteen achter de toonbank, bedreigden de apothekeres met hun wapens en namen het geld uit de kassa.

Terwijl een van de mannen bij de apothekeres bleef staan, deed de andere een rondgang in de apotheek.

Daarna vluchtten ze te voet weg, staken de Alsembergsesteenweg over om dan de Kerkweg van Tenbroek in te lopen.

Beschrijving daders:

Verdachte 1: Hij is ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte broek, een zwarte jas met kap, zwarte schoenen en grijze handschoenen. Hij droeg ook een zwarte rugzak. Hij had een mes bij zich.

Verdachte 2: Hij is ook ongeveer 1m75 lang, mager gebouwd en heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte broek, een grijze bodywarmer over een zwarte trui, een zwarte muts, zwarte schoenen en zwarte handschoenen. Hij had een vuurwapen bij zich.

Ze spraken Frans tegen de apothekeres, maar tegen elkaar zeiden ze af en toe “hombre”, wat “man” betekent in het Spaans.