Gewapende overval in Herstal

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Luik
Plaats
Herstal
Datum

Op 26 december 2014 om 05u57, werd een gewapende overval gepleegd op het tankstation Shell in de Pierre Joseph Antoinestraat in Herstal.

Twee individuen kwamen de shop binnen en begaven zich naar de medewerker die de broodjes klaar maakt. Eén van de daders sprong over de toonbank en bedreigde de bediende met een schroevendraaier. Hij eist de inhoud van de kassa en sigaretten. Een derde medeplichtige kwam hen vervolgens versterken.

De daders spraken arabisch en waren tussen 20 en 25 jaar oud. Hun gezichten waren afgeschermd met sjaals.

De dader die, gebruik makend van de schroevendraaier, bedreigingen uitte droeg een donkere jas, een blauwe pet en een sjaal in zwart en wit.

De tweede dader droeg een blauwe joggingbroek, een donkere vest, een turkoise sjaal, een muts met zwarte en grijze strepen, gestreepte kousen aan beide handen.

De derde dader droeg een beige broek, een grijs gestreepte sweater met kap, een blauwe pet en een rode vest met zwarte mouwen. Het is niet uitgesloten dat hij zijn jas binnenste buiten droeg.

Een medeplichtige wachtte hen buiten op. Ze zijn gevlucht aan boord van een bordeaux Peugeot 406, oud model, in de richting van het centrum van Herstal.