Gewapende overval in het Texaco tankstation in Sint-Agatha-Berchem

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Sint-Agatha-Berchem
Datum

Op zaterdag 15 augustus 2020 omstreeks 17.20 uur werd in Sint-Agatha-Berchem een diefstal met geweld gepleegd in het Texaco - station gelegen in de Basilieklaan.

Twee personen met een mondmasker kwamen de winkel binnen. Ze waren nog maar net binnen of één van de daders haalde een pistool uit zijn broek. Hij bedreigde de bediende en eiste de inhoud van de kassa.

Op het ogenblik dat het slachtoffer de lade van de kassa opende, plaatste de tweede dader het mondmasker van zijn kompaan correct op zijn neus en nam vervolgens de biljetten uit de lade.

De eerste dader bracht het slachtoffer naar een andere ruimte en dwong hem om de kluis te openen. De daders stalen de inhoud van de kluis en keerden terug naar de toonbank om ook de sigaretten te stelen. Nadien verlieten ze rustig het tankstation.

De eerste dader is ongeveer 20 jaar oud, hij is normaal gebouwd en heeft donker krullend haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgrijze broek, een zwarte sweater met kap en hij had een zilverkleurig pistool op zak.

De tweede dader is eveneens rond de 20 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en heeft kort donker haar.Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek en een donkere donsjas met kap met blauwe voering. Hij droeg ook een zwart/blauwe rugzak met een dwarsende witte lijn.