Gewapende overval in Jette

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Jette
Datum

Op maandag 22 februari 2021 omstreeks 18.15 uur werd in Jette een gewapende overval gepleegd op de apotheek gelegen in de Jean-Baptiste Depairelaan.

Een persoon ziet zijn kans om net achter een klant de apotheek binnen te gaan. Zijn kompaan houdt de automatische deur open.

De eerste dader stapt recht naar de toonbank en richt zijn wapen op de apotheker. Hij houdt zijn rechter hand op de kolf en zijn linker op de loop van het pistool. De dader is erg nerveus. Hij beveelt het slachtoffer de handen in de lucht te steken en niet te bewegen.

De tweede dader gooit een zak naar de overvaller, maar deze valt neer voor zijn voeten. Vervolgens stapt de gewapende dader achteruit, houdt het wapen vast bij loop en raapt de zak op met zijn rechter hand. Hij stapt opnieuw naar de toobank en eist de inhoud van de kassa. Tussentijds laat de tweede dader de klant naar buiten wegvluchten.

Eens de buit binnen is, vluchten de daders weg.

De eerste dader is normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere sportieve kledij en zwarte baskets met een witte zool.

De tweede dader droeg een lichtgrijze trainingsbroek, een zwarte zwarte sportieve jas en wit/grijze baskets.

De speurders vragen eveneens aan de klant om zich te melden.

Hij is ongeveer 20 jaar oud en 1 m75 lang. Hij is mager en heeft donker haar. Hij droeg een blauwe jeans, een grijze sweater met kap en een zwarte mouwloze jas waarvan het bovenste deel blinkend is.