Gewapende overval in La Louvière

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Bergen
Plaats
La Louvière
Datum

Op maandag 19 september 2011 om 18u36, in La Louvière, in de rue Liévin, komt een man de krantenwinkel L'écolier binnen. Hij heeft een plastic zak in zijn hand. Eenmaal aangekomen voor de toonbank, haalt hij een vuurwapen te voorschijn en eist het kassageld. Hij verzekert het slachtoffer dat hij een echt wapen vast heeft. Het slachtoffer duwt de overvaller achteruit en er ontstaat een gevecht. Ondanks de dreiging, activeert het slachtoffer het automatische slot van de winkeldeur. De gangster gaat rond de toonbank en schiet de uitbater koelbloedig dood. De schutter wil de vlucht nemen maar de deur blijft gesloten.Hij komt nog eens terug, buigt zich over de toonbank en drukt op de knop om de winkeldeur weer te openen. Uiteindelijk gaat hij er vandoor zonder buit.

De dader is mager en ongeveer 1m70 lang. Hij zou een matte huid hebben. Hij heeft een jeugdige stem en spreekt met een regionaal accent. Hij had een zonnebril op met een zilverkleurig montuur.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een sweater met een kap met witte en grijze ruitjes, een zwartwitte sjaal onderaan zijn gezicht, een blauwe werkbroek en zwarte schoenen. Hij had een bordeauxkleurige pet op zijn hoofd.