Gewapende overval in Lommel

Verspreiding op vraag van het parket van Limburg
Plaats
Lommel
Datum

Op vrijdag 30 april 2021 omstreeks 21.45 uur gebeurde een gewapende overval op frituur “ ’t Brakske” in de Cijnshofstraat in Lommel.

Twee gewapende mannen kwamen aangereden op een bromfiets. Zij gingen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters en namen de kassa mee. Zij riepen in het Engels naar de uitbaters maar spraken onderling Nederlands met elkaar.

Op maandag 3 mei 2021 werd de gestolen kassa leeg aangetroffen op het domein “ ’t Pelterke” in Pelt.

In diezelfde periode werden er nog twee andere frituren overvallen in de buurt, frituur “Big Tom” in Lommel en ééntje in Budel, vlak over de Nederlandse grens, en dit telkens door twee gewapende mannen op een bromfiets. Mogelijk gaat het hier om dezelfde daders.

Beschrijving van de verdachten:  

Op het moment van de feiten droeg de eerste dader een zwarte pull met kap, een zwarte broek van het merk “Adidas” en donkerbruine schoenen. Hij had een wapen bij zich en een zwarte rugzak van het merk “Nike”.

De tweede dader had een zwarte helm op. Hij droeg een zwarte jas met pelskraag, een grijze trui, en grijze werkhandschoenen met wit en oranje opschrift. Hij had een steen in zijn handen.