Gewapende overval in Neder-over-Heembeek

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Neder-Over-Heembeek
Datum

Op dinsdag 20 september 2022, om 16.35 uur, hebben in Neder-over-Heembeek 2 personen een gewapende overval gepleegd op een winkel in de Frans Vekemansstraat.

De twee overvallers komen de winkel binnen en gaan direct naar de toonbank. De eerste dader richt een pistool op de winkelbediende en bedreigt hem, terwijl de tweede over de toonbank springt. De eerste dader slaat de medewerker in het gezicht met de loop van zijn pistool en eist de inhoud van de kassa. Ondertussen steelt de tweede verdachte de goederen achter de toonbank.

De eerste dief gaat rond, voegt zich bij zijn handlanger en steelt het geld uit de kassa. Vervolgens dwingen ze de werknemer om met hen naar het kantoor te gaan. Aan de deur legt de werknemer uit dat de toegang tot het kantoor beveiligd is en dat hij de deur niet kan openen.

De verdachten verlaten uiteindelijk de zaak met hun buit en rennen weg.

De 1ste persoon is mager gebouwd, heeft een getaande huidskleur en zou tussen 18 en 25 jaar oud kunnen zijn. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk “Nike” met horizontale lijnen ter hoogte van de kuiten, een zwarte jas met kap en witte sportschoenen.

De 2de persoon heeft een donkere huidskleur, is sportief gebouwd en zou ook tussen de 18 en 25 jaar oud kunnen zijn. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met kap en donkere sportschoenen van het merk “New Balance”. Hij droeg gouden ringen aan zijn vingers.