Gewapende overval te Molenbeek

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Brussel
Plaats
Sint-Jans-Molenbeek - Molenbeek
Datum

Op zaterdag 11 juli 2009 tegen vijf uur in de namiddag werd er een gewapende overval gepleegd op een Ladbrokeskantoor in Molenbeek.

De dader belde aan en het slachtoffer, werknemer in het kantoor, opende de deur door op een drukknop aan de onderkant van de toonbank te drukken. De dader is dan het kantoor binnengegaan en toen hij bij de toonbank kwam, heeft hij de werknemer onmiddellijk een vuistslag in het gelaat gegeven. Op dat moment zag het slachtoffer dat de dader een pistool in de rechterhand hield. Vervolgens riep de dader: « bouge, bouge, va derrière ». De dader duwde het slachtoffer in rug tot dat de laatstgenoemde zich in het privé-vertrek van het kantoor bevond. De dader sloot er het slachtoffer op en draaide de deur op slot. Vervolgens heeft hij het geld uit de kassa genomen en is hij er vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft zichzelf nadien kunnen bevrijden door de deur in te trappen zodat hij de alarmknop kon indrukken. Met hulp van het slachtoffer werd een robotfoto gemaakt.

Het gaat om een jonge man van tussen 25 en 30 jaar, ongeveer 1m70 lang en middelmatig gebouwd. Hij had zeer kort geschoren donker haar en donkere ogen. Hij was erg gebruind (zonnebankbruin) en sprak Frans zonder accent. Hij droeg een blauwe jeansbroek en een zwarte polo met lange mouwen.