Home-jackings te Jumet en Ham-sur-Heure

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Charleroi
Plaats
Jumet en Ham-sur-Heure
Datum

Op zondag 6 juli 2008 omstreeks 23.40 uur drongen twee gewapende en gemaskerde mannen binnen in de gerante - woning van een tankstation te JUMET.Onder bedreiging van hun wapens gijzelden ze het slachtoffer en zijn 8 jarig dochtertje.De daders eisten het geld. De daders vluchtten weg met de wagen van het slachtoffer; een grijze OPEL CORSA.De wagen werd teruggevonden op 10 juli 2008 in de rue Opperman.te MARCINELLE.

Op donderdag 25 december 2008 omstreeks 19.30 uur werd de gerant van meerdere tankstations overvallen in zijn woning in HAM-SUR-HEURE door twee gewapende en gemaskerde mannen.De daders waren gewelddadig en namen het geld en juwelen mee. Ze vluchtten weg aan boord van de wagen van het slachtoffer, een zwarte JEEP GRAND CHEROKEE met nummerplaat KJM 071, die nog steeds niet werd teruggevonden. (zie foto's)

Bij de twee feiten is de persoonsbeschrijving van de twee daders identiek :De eerste dader heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1m80 groot en mager..De tweede is van het Caukasische type, ongeveer 30 jaar oud en is 1m65 lang en is normaal gebouwd.