Overval op bank in Hombeek

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen
Plaats
Hombeek
Datum

Op maandag 9 december 2019, omstreeks 19u40, hebben twee onbekende mannen een gewapende overval proberen plegen op een Crelan bank in de Bankstraat in Hombeek.

Op het ogenblik dat het slachtoffer uit het bankkantoor kwam, werd hij overmeesterd door twee gemaskerde mannen. Ze duwden hem naar binnen, tot in het veiligheidssas, waar ze hem meerdere keren sloegen en stampten en eisten dat hij hen binnenliet. Dit was echter niet mogelijk omdat het alarm reeds opstond. Dat alarm ging uiteindelijk ook af, waarop de daders het slachtoffer nog enkele rake klappen gaven en wegvluchtten in een donkerkleurige Volkswagen Golf.

Deze wagen werd om 16u56 geregistreerd op de Zennebrug. De daders waren dus enkele uren voor de feiten al in Hombeek. De wagen werd ook een uur voor de feiten opgemerkt in de Eglegemweg, het straatje naast de bank. Vlak na de feiten werd de wagen gezien toen die, met gedoofde lichten en tegen hoge snelheid, uit de Eglegemweg wegreed richting E19. Uit onderzoek bleek dat de wagen drie dagen eerder, op 6 december 2019, al heel kort in Hombeek was.

Beschrijving verdachten:

Verdachte 1: Hij is ongeveer 1m75 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte gewatteerde jas, een donkere broek, zwarte sportschoenen met lichtere accenten, lichte handschoenen met een fluorescerende embleem en een pet.

Verdachte 2: Hij is ongeveer 1m85 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een halflange, lichtgrijze jas met kap van het merk North Face, een lichtere broek en donkere schoenen met lichte veters. Onder de kap van zijn jas droeg hij een pet met blinkend logo.

Ze spraken beiden Frans.

Beschrijving auto: donkerkleurige Volkswagen Golf, recent model, waarschijnlijk uit 2019. De wagen heeft led-achterlichten. Op 6 en 9 december reed hij in Hombeek rond met nummerplaat 1-VTZ-058. Deze nummerplaat was vervalst en is ondertussen geschrapt. Als u meer informatie over deze wagen hebt, mag u dit altijd melden aan de politie.