Poging gewapende overval in Lasne

Verspreiding op vraag van het parket van Waals-Brabant
Plaats
Lasne
Datum

Op zaterdag 1 februari 2020 om 16.25 uur hebben in Lasne twee personen getracht een gewapende overval te plegen op een juwelier in de rue de l’Eglise.

Enkele dagen voor de feiten, op woensdag 29 januari, was een koppel naar de winkel gekomen. Ze zijn toen binnen gegaan, hebben wat met de juwelier staan praten in de deuropening en zijn dan weggegaan.

De zaterdag nadien stond hetzelfde koppel opnieuw voor de deur van de winkel. De juwelier opende de deur en het koppel deed zich voor als geïnteresseerde klanten voor een verlovingsring.

Op het ogenblik dat alle 3 personen naar de bureau van de juwelier stapten, haalde de man een vuurwapen uit zijn aktentas en bedreigde de juwelier.

De overvaller trachtte het slachtoffer te overmeesteren door hem achteraan in een ruimte te duwen, maar de juwelier verdedigde zich en werd geslagen met de loop van het wapen.

Ondertussen was de vrouw op zoek naar de sleutels van de etalagekasten. Omdat deze niet vond, werd de juwelier weer naar zijn bureau gebracht. Het wapen werd op zijn gezicht geplaatst en de vrouw doorzocht zijn zakken op zoek naar de sleutels.

De juwelier slaagde er uiteindelijk in tot aan de deur te geraken, kon ze openen en om hulp roepen. De daders duwden het slachtoffer opnieuw tegen de muur en vluchtten weg.

De eerste dader is een vrouw van Noord-Afrikaanse origine en ongeveer 30 jaar oud. Ze is 1m60 lang en normaal gebouwd. De vrouw heeft halflang donker haar in een knotje. Ze spreekt Frans en Arabisch en ze rookt. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een zwarte jas en een lichtblauwe jeans. Ze had ook een zilverkleurige handtas bij zich.

De tweede dader is een man van Noord-Afrikaanse origine en rond de 35 à 45 jaar oud.

Hij is 1m80 lang en stevig gebouwd. Hij spreekt Frans met een Afrikaans accent. Hij droeg een bordeauxkleurige jas, een zwarte broek, een blauw hemd, een okerkleurige pet en een sjaal. Hij had een zwarte aktentas met schouderband bij zich.