Poging gewapende overval op de "La ferme Nos Pilifs"

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Neder-Over-Heembeek - Ferme Nos Pilifs
Datum

Op woensdag 17 februari 2021 omstreeks 15.10 uur werd in Neder-Over-Heembeek gepoogd een gewapende overval te plegen op de VZW "La ferme Nos Pilifs" gelegen in de Trasserweg. Deze onderneming stelt 145 personen met een handicap te werk.

Twee personen betreden de boerderij van de VZW en gaan in de richting van het administratief gebouw. Ze dringen de ruimte binnen en gaan onmiddellijk de confrontatie aan met een bediende. Ze doen hem teken dat hij geen geluid mag maken en doen dit onder bedreiging van een mes door de ene, de andere met een hamer.

De eerste dader gaat een bureau binnen waar er een vergadering bezig is. Hij bedreigt de aanwezige personen met zijn mes en eist de inhoud van de kluis. Ook de tweede dader komt binnen en dreigt opnieuw met zijn hamer. De eerste dader verlaat de zaal en zet zijn zoektocht naar de kluis verder.

Aangezien de vereniging geen rijkdom bezit en de situatie tot niets leidt, vluchten de daders al lopend weg. Vermoedelijk zijn ze in een vluchtwagen gestapt.De eerste dader is normaal tot zwaar gebouwd en is ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een rond gezicht.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een donkere jas met kap en sportschoenen.

De tweede dader is mager en is ongeveer 1m70 lang. Hij droeg een donkere broek en een donkere trainingsjas met kap vermoedelijk van het merk Nike.Sommige elementen in het onderzoek doen vermoeden dat de wagen die door de daders werd gebruikt bij hun vlucht een grijze Opel Corsa zou kunnen zijn.