Twee gewapende overvallen in de winkel Lab9 in Brussel

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Brussel
Datum

Op donderdag 29 februari en dinsdag 5 maart 2024 werden in Brussel twee gewapende overvallen gepleegd door vier personen in de winkel "Lab9" op de terreinen van "Tour & Taxis", gelegen in de Picardstraat. 

Op donderdag 29 februari, iets na 10.30 uur, kwamen vier personen te voet aan op de site van Tour & Taxis in Brussel. Ze kwamen de winkel binnen terwijl ze met hun wapens zwaaiden en de twee werknemers bedreigden. 

Na het doorzoeken van de winkel en de bijgebouwen, vertrokken ze met de buit bestaande uit mobiele telefoons en andere elektronische apparaten. 

Vijf dagen later, op dinsdag 5 maart, ook rond 10.30 uur, keerden dezelfde personen terug naar dezelfde winkel en gingen ze op gelijkaardige manier te werk. Ze toonden opnieuw vuurwapens en bedreigden de medewerkers in de winkel. 
De overvallers namen de tijd om opnieuw de ruimtes te doorzoeken en verschillende voorwerpen te stelen voordat ze te voet vluchtten en vervolgens in een witte Kia Pro Ceed stapten met nummerplaat 2-CQE-808. De spatborden vooraan en rechts achteraan van deze wagen zijn beschadigd. De nummerplaat werd gestolen in Sint-Jans-Molenbeek. 

De eerste verdachte is een slanke man, met een mager gezicht. 
Tijdens de eerste overval droeg hij een donkere hoodie met een afbeelding van een beer op zijn borst en een donkere trainingsbroek. Hij droeg een rode bivakmuts. Tijdens de tweede overval was hij volledig in het zwart gekleed en in het bezit van een wapen, type pistool met een zilveren slede. 

De tweede verdachte is tijdens het eerste feit gekleed in een zwart-grijze Nike-jas met kap en een zwarte trainingsbroek en een rode bivakmuts. Tijdens de tweede overval droeg hij een zwarte jas en een zwarte broek met groene stukken. Hij was in het bezit van een grijs/oranje rugzak en een zwart machinepistool.

De derde verdachte is een man gekleed in een grijze trainingsbroek, een blauwe jas met kap en had een zwarte Kappa-rugzak bij zich. Tijdens de tweede overval was hij gekleed in een grijs trainingspak en had hij een grijs/oranje rugzak bij zich. 

De vierde verdachte was tijdens de eerste overval gekleed in een donkere hoodie met rits en een donkere broek. Hij droeg een donkerblauwe rugzak met opschrift “LR”. Tijdens de tweede overval doeg hij een oranje jas, een donkere trainingsbroek en een donkere muts.