Twee gewapende overvallen op de winkel Smatch in Haaltert

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde
Plaats
Haaltert
Datum

Op vrijdag 15 mei 2015, omstreeks 18u30, een half uur voor sluitingstijd kwam een gemaskerde man binnen in de Smatch in de Huytstraat in Haaltert. Eén winkelbediende stond aan de kassa. Haar collega deed de administratie in een aparte ruimte waar de kluis stond.

De dader bedreigde de bediende aan de kassa met een zwart vuurwapen en vroeg in het Nederlands "lade lade"

De bediende liep naar haar collega en de dader achtervolgde haar. In de aparte ruimte dreigde hij opnieuw met zijn wapen en eiste om de kluis te openen. Uiteindelijk stal hij niets uit de kluis maar vroeg opnieuw naar de lades van de kassa's.

Onder bedreiging openden de bedienden de kassa's en de dader gooide het muntgeld en de briefjes in een zwarte sporttas die hij bij had. Hij sloeg de telefoon en de geldlade stuk en vluchtte weg.

Een getuige heeft de dader gezien op zijn vluchtweg zonder bivakmuts en kon een robotfoto opstellen. Een andere getuige is de dader achterna gelopen, dit is te zien op debewakingsbeelden. Deze getuige is nog niet geïdentificeerd en de speurders doen een oproep naar deze man om zich te melden, mogelijks heeft hij meer informatie over deze feiten.

Beschrijving van de dader

De man is ongeveer 25 à 30 jaar oud en 1m75 -80 lang. Hij heeft een verzorgd uiterlijk en getaande huidskleur. Hij is geblokt en lenig. Hij sprak Nederlands met de winkelbediendes. Hij droeg die dag een donkere broek, zwarte handschoenen en had een zwart pistool bij zich.

Zes weken later, op vrijdag 26 juni 2015, werd dezelfde winkel opnieuw overvallen en weer iets voor sluitingstijd, omstreeks 18u55. Dit keer was de dader gewapend met een keukenmes. Hij bedreigde de bediende aan de kassa. Hij nam het geld uit de lade en eiste ook de inhoud uit de tweede kassa. Toen de bediende hem liet zien dat die leeg was, vluchtte hij weg.

Beschrijving van de dader

De dader was 1m70 lang, zeer mager en had een hele donkere huidskleur. Hij was droeg een pull met rolkraag die hij tot over zijn neus had getrokken en een zwarte potsmuts. Hij sprak vloeiend Nederlands.

Herkent u de man op de robotfoto of hebt u meer informatie over deze twee feiten, neem dan contact op met de speurders .Ook aan de man die de dader achtervolgd heeft, wordt gevraagd zich te melden.