Home invasion en moordpoging in Givry

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter van Marche-en-Famenne
Locatie
Givry
Datum

Op donderdag 17 maart 2022, omstreeks 20.00 uur, werd een 65-jarige man het slachtoffer van een gewelddadige overval in zijn woning in de Rue de La Hesse in Givry.

Twee gemaskerde daders eisten geld en bedreigden de man met een pistool. Het slachtoffer ging hier niet op in en kreeg tal van klappen. Eén van de daders schoot de man neer, waardoor hij gewond raakte aan de schedel.

Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen.

De daders vluchtten te voet in de richting van Gives. Ze zijn tussen de 1m75 en 1m80 lang en atletisch gebouwd. Ze droegen donkere kledij.

Op de dag van de feiten, om 20.00 uur, werd in de school van Givry een vergadering gehouden over de fusie van de gemeenten Bastenaken en Bertogne.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk vóór of na deze vergadering de twee daders in het dorp Givry hebben gekruist.

De speurders zijn ook op zoek naar getuigen die verdachte handelingen of een verdacht voertuig hebben opgemerkt, voor of na het incident, in de buurt van het huis van het slachtoffer. Alle informatie over deze zaak is nuttig voor het onderzoek.  

Discretie wordt verzekerd.