Moord op Ann Bourgoin

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Antwerpen en van Onderzoeksrechter Van Cauwenberghe
Plaats
Deurne
Datum

Op vrijdag 11 augustus 2006 werd in Antwerpen de 38-jarige Ann Bourgoin levensloos aangetroffen door voorbijgangers in de grasberm naast het fietspad gelegen tussen de Ten Eekhovelei en de ring ter hoogte van de afrit Deurne.

Betrokkene was op weg naar haar werk, de katoennatie in de Antwerpse haven. Ze reed via de Ter Heidelaan, de Te Couwelaarlei en de Ten Eekhovelei om ter hoogte van de Gryspeerstraat de parking op te rijden die de verbinding geeft met het fietspad. Dit fietspad loopt parallel met de ring Van Antwerpen.

De hulpdiensten van de MUG werden onmiddellijk verwittigd maar reanimatie kon niet meer baten.In opdracht van het parket werd het gerechtelijk labo en de wetsdokter ter plaatse gestuurd.

De doodsoorzaak was op dat ogenblik nog steeds niet duidelijk. De vaststellingen ter plaatse wezen in de richting van een natuurlijk overlijden.

Hierop vorderde het parket zaterdag de onderzoeksrechter om over te gaan tot inwendige autopsie teneinde uitsluitsel te krijgen omtrent de doodsoorzaak.

De opdracht tot autopsie werd diezelfde dag nog door de onderzoeksrechter gegeven.

Op maandagmorgen, gelet op een andere dringende zaak die manifest crimineel was, werd de autopsie uitgevoerd.

Pas na deze autopsie is gebleken dat het slachtoffer werd dood geschoten.

De speurders staan voor een raadsel.Het slachtoffer droeg die ochtend een opvallende rode jas die de aandacht kan hebben getrokken.Voorbijgangers kunnen die ochtend iets verdachts hebben gezien: bv. een opvallende wagen of andere weggebruiker.

De tramreizigers die de halte van lijn 5 aan het sportpaleis gebruiken bevonden zich zeer dicht bij de plaats van de feiten. Ook zij kunnen iets verdachts hebben opgemerkt.

Ook vroege wandelaars kunnen iets verdachts hebben opgemerkt, want we weten dat er 's ochtends op die plaats honden worden uitgelaten.

Misschien stond de dader het slachtoffer langs de weg op te wachten en heeft hij zelf andere mensen lastig gevallen op het fietspad. Elke tip, hoe klein ook, is nuttig !Uitzending van Koppen Justitie (VRT) - 28 september 2006 [ 12,4 MB - .wmv bestand ]

Labels