Moordpoging in Zaventem

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Zaventem
Datum

Op dinsdag 18 mei 2021 werd een man zeer zwaar toegetakeld met een koevoet in zijn voedingswinkel in de Vilvoordelaan in Zaventem.

Die dag om 11.53 uur kwam een dame de winkel binnen en vroeg naar alle soorten bloem die de winkeluitbater verkocht. Iets later kwam haar man de winkel binnen en ging terug naar buiten. De dame vroeg of ze de verschillende soorten bloem aan haar man mocht laten zien buiten de winkel. Daarna kwamen de man en de vrouw terug de winkel binnen en nam de man een koevoet, gewikkeld in een plastiek zak, uit zijn broekspijp en begon de uitbater hiermee veelvuldig en zwaar te slaan. Op een gegeven moment hield de man het slachtoffer in bedwang en was het de vrouw die het slachtoffer sloeg met de koevoet.

De daders riepen “money money money” en voelden in zijn broekzak. Wanneer de echtgenote van het slachtoffer, die zich een verdieping hoger bevond, naar beneden kwam omdat ze veel lawaai hoorde, zijn de daders gaan lopen.

Beschrijving van de verdachten:  

De man is ongeveer 1m90 lang, normaal gebouwd en heeft een getinte huidskleur. Hij sprak Portugees met een Braziliaans accent.

Op het moment van de feiten droeg hij een donker mondmasker, een hoody van het merk “Adidas” met in grote letters “ORIGINALS” op de kap, een lange beige broek, een donkerblauwe jas en zwarte schoenen. Hij had een zwarte rugzak bij.

De dame is slank gebouwd en heeft lang blond/bruin haar met een middenscheiding. Haar nagels waren in een donkere kleur gelakt. Zij sprak Frans tegen het slachtoffer en Portugees tegen haar mededader.

Op het moment van de feiten droeg zij een blauw mondmasker, een kakigroene jas in camouflagemotief met kap met binnenzijde in felle rode/roze kleur, daaronder een kledingstuk waarop “Mickey Mouse” staat afgebeeld en sneakers in wit en rood.