Poging tot doodslag in Temse

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Temse
Datum

Op vrijdag 19 januari 2024, omstreeks 18.40 uur, werd een jonge vrouw het slachtoffer van een poging tot doodslag in de S.G. Boereboomstraat in Temse.

De jonge vrouw nam na haar werk de trein in Brussel om naar huis te gaan. Ze stapte af in het station van Temse, waar haar step in de fietsenstalling stond. 

Ze stepte door het centrum van Temse naar de Hoogkamerstraat. 
De verdachte die eveneens op een step reed, achtervolgde het slachtoffer geruime tijd.
Ter hoogte van de S.G Boereboomstraat nummer 7 duwde de verdachte de jonge vrouw van haar step en gaf haar meerdere vuistslagen in het gezicht. Hij trachtte haar te wurgen. 

Het slachtoffer kon zich loswrikken waarop de verdachte wegvluchtte richting de N16. 
Op bewakingsbeelden is te zien dat hij op het fietspad naar de Hoogkamerstraat reed en vervolgens rechts afsloeg naar de Eigenlostraat. Vanaf daar ontbreekt elk spoor van de verdachte.

De verdachte is vermoedelijk tussen de 20 en 35 jaar oud, slank gebouwd en ongeveer 1,70 m tot 1,80 m lang. Volgens de verklaring van het slachtoffer heeft hij een lang, smal gezicht en donker haar. De verdachte heeft tijdens de feiten niets tegen het slachtoffer gezegd.

Hij droeg op het ogenblik van de feiten een zwarte jas, een grijze pull met kap, een donkere broek en donkere schoenen. Hij had een grijze rugzak met zwarte vlakken bij zich.

De verdachte reed op een donkere elektrische step, vermoedelijk een zwaarder model, aangezien de step sneller ging dan 25 km per uur. Opvallend aan de step was het voorlicht dat onderaan gemonteerd stond alsook de felblauwe LED-strip onderaan de vloerplaat.