Poging tot doodslag in Temse

Spread on request from het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Temse
Datum

Op vrijdag 19 januari 2024, omstreeks 18.40 uur, werd een jonge vrouw het slachtoffer van een poging tot doodslag in de S.G. Boereboomstraat in Temse.

Het slachtoffer vertrok op haar step vanaf het station van Temse doorheen het centrum naar de Hoogkamerstraat. De verdachte, eveneens op een step, achtervolgde het slachtoffer. Ter hoogte van de S.G Boereboomstraat nummer 7 duwde de verdachte het slachtoffer van haar step. De verdachte gaf meerdere vuistslagen in het gezicht van het slachtoffer en greep haar bij de keel.

Het slachtoffer kon zich loswrikken waarop de verdachte de vlucht nam richting N16. Daar reed hij op het fietspad naar de Hoogkamerstraat, die hij volgde tot hij rechts afsloeg naar de Eigenlostraat, waar hij voor het laatst werd opgemerkt.

In het kader van dit opsporingsonderzoek is de politie op zoek naar de identiteit van de verdachte en naar camerabeelden (bewakingscamera’s, dashcams, deurbelcamera’s of enige andere beeldregistratie) waarop de verdachte te zien is op 19 januari 2024, na 18.40 uur.

De verdachte is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft donker, krullend haar.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas en een grijze pull met kap. Hij had een lichtkleurige en zwarte rugzak bij zich.

Hij verplaatste zich op een donkere elektrische step met een laag voorlicht ter hoogte van het voorwiel en blauwe ledverlichting onder de vloerplaat.