Verdacht overlijden van Olga DE COSTER

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Locatie
Vilvoorde
Datum

Politie en parket zoeken getuigen van de omstandigheden bij de verdwijning van Olga De Coster in Vilvoorde.

In de nacht van 11 op 12 februari om 00u20 verliet Olga De Coster samen met een collega haar werk, Brasserie Canal, in de Maria-Theresialaan aan het kanaal in Vilvoorde.

Ze hadden afgesproken om nog samen iets te gaan drinken in een café in Grimbergen, een ex-collega van hen werkt daar en Olga had hem nog gesmst dat ze zou langskomen.

Ze gingen elk met hun eigen auto, die van de collega stond op de betaalparking in hetzelfde complex als de brasserie. De auto van Olga stond ongeveer 200 meter verder langs het water aan het kruispunt van de Havenstraat en de Steenkaai.

Op 4 maart werd het lichaam van Olga uit het kanaal gehaald, in Grimbergen, op zo'n kilometer van Brasserie Canal.

Olga had bruin kort haar kort. Toen ze laatst werd gezien droeg ze een zwart-wit geruite jas, een blauwe jeans en een opvallende, zilveren handtas.

De speurders zoeken getuigen die haar die avond nog gezien of gehoord hebben of iemand die weet waar de handtas is die ze bijhad.

Enkele getuigen die iemand hebben horen roepen die avond zijn reeds gekend. Misschien zijn er nog mensen uit de buurt, bewoners of bezoekers van één van de appartementen die iets gehoord of gezien hebben. De speurders zouden willen vragen aan deze mensen om zich te melden.

Om 00u19, een minuut voor Olga en haar collega het restaurant verlieten, vaarde een schip voorbij. Die schipper zou ook iets kunnen gezien hebben of misschien heeft een camera op de boot toevallig iets gefilmd? De speurders zouden die schipper dus ook graag willen kennen.